MÁV: fontos változások a dél-balatoni és a csatlakozó vonalakon

Szerző: dbhir.hu 2017. 09. 09. 21:52
Kategória: Hírek

Fontos változásokra kell számítani a dél-balatoni és a csatlakozó vonalakon utazóknak a Balatonboglár–Fonyód–Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa szakaszon szeptember 11-én kezdődő pályafelújítás miatt, amelynek ez a munkafázisa október 5-ig tart a MÁV tájékoztatása szerint. 

  • Szeptember elsejétől december 9-ig folytatódik a Kaposvár–Fonyód vonalfelújítása. A vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.
  • A vágányzár ideje alatt módosul a menetrend a Budapest–Nagykanizsa, illetve a Balatonszentgyörgy–Keszthely vasútvonalon szeptember 11-től. Balatonszemes és Nagykanizsa között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni mindkét irányban, egyes vonatpótlók csak Balatonszentgyörgyig közlekednek.
  • Az ütemes gyorsvonatok autóbuszai Balatonszemes–Balatonszentgyörgy, illetve Balatonszentgyörgy–Nagykanizsa között fekvő állomásokat nem érintik, ezért ezeken a szakaszokon ráhordó buszokkal lehet utazni.
  • A keszthelyi állomásra, illetve onnan az ütemes gyorsvonatokhoz csatlakozó vonatok utasait Keszthely–Balatonszemes–Keszthely között vonatpótló autóbuszok szállítják. A Fonyódról 6:25-kor és 13:02-kor Keszthelyre induló vonat utasainak a teljes útvonalon pótlóbuszokkal kell utazniuk.
  • A személy- és a sebesvonatok autóbuszai a vonatok eredeti útiránya szerinti megállókban vagy – a közút kialakításának megfelelően – az azokhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg.
  • A balatonszentgyörgyi csatlakozások biztosítása érdekében egyes Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca–Ukk–Celldömölk közötti vonatok részben módosított menetrend alapján közlekednek. 
  • A Pécs–Kaposvár–Tapolca–Celldömölk viszonylatú vonatok utasait Kaposvár–Fonyód–Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbuszok szállítják – áll a MÁV közleményében.

Forrás: hirbalaton.hu