Korszerűsítik a strandokat, júniusban már nyitnának

Szerző: dbhir.hu 2020. 04. 21. 17:12
Kategória: Hírek

    A koronavírus-járvány miatt elhalasztják az új debreceni nagyerdei strand május végére tervezett megnyitását, de több helyen a fenntartók azt remélik, hogy júniustól vagy legkésőbb júliustól - ha óvintézkedések mellett is - fogadhatnak majd fürdőzőket. A Balatonnál várhatóan májusban sem indulhat el a hajózási szezon.

    Balatonfüreden 150 millió forintból újulnak meg a strandok a 2017-ben megkezdett fejlesztési program részeként. "Május végére szeretnénk végezni az összes felújítással. Úgy készülünk, hogy június elején, közepén kinyithatjuk a város strandjait. Optimista vagyok, mindenesetre felkészülünk, amint az országos helyzet lehetővé teszi, megfelelő színvonalon tudjuk fogadni majd a vendégeket" - közölte Somogyi László, a városi strandokat üzemeltető Probio Zrt. vezérigazgatója a város honlapján.

    A Balatonnál a járvány miatt várhatóan májusban sem indulhat el a hagyományosan húsvétkor kezdődő hajózási szezon - közölte Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel. Hozzátette: remélik, hogy júniusban egy "csökkentett üzemmód" beindításához már adottak lesznek a feltételek, de még ez is több tényezőtől függ.

    Nem indulnak el május 1-jén a Fonyód és Badacsony közötti, hagyományos majális-hajójáratok sem, hiszen a kikötőket lezárták - közölte Hidvégi József, Fonyód polgármestere a közösségi oldalán, miután egyeztetett erről a Bahart vezetésével és Badacsony polgármesterével is.

    A Bahart honlapján az olvasható, hogy a menetrendi hajózás áprilisban egész hónapban szünetel, a kompjáratokat ritkították. A balatoni komp a veszélyhelyzet idején nem szállít gyalogosokat, kerékpárosokat és motorosokat.