Kormányhatározat a Balatont is érintő bringaút-fejlesztésekről

Szerző: dbhir.hu 2016. 11. 25. 12:58
Kategória: Hírek

A Budapest–Balaton, valamint a Balatoni Bringakört útvonalait érintő, a következő két évben megvalósítandó  komoly fejlesztésekről döntött a kormány a 1635/2016 (XI.17.) határozatában, az első költségeit 5,7 milliárd forintra, a másodikét 5,45 milliárd forintra becsülve – derül ki a Magyar Közlöny 177. számából.

A Kormány a kerékpározás növekvő népszerűségére és fenntarthatósági, klímavédelmi, turisztikai, nemzetgazdasági, továbbá egészségügyi szempontokra tekintettel támogatja a kiemelt kerékpáros úthálózat fejlesztését – az indoklás szerint.

Ennek részeként a Budapest-Balaton bicikliút három szakaszban (Budapest-Velence, Velence-Székesfehérvár, Székesfehérvár- Balatonakarattya) épül meg, összesen 85 kilométeres távon.

A Balatoni Bringakörnél a Balatonboglár-Balatonszentgyörgy közötti 36 kilométeres szakaszon, a Keszthely-Balatongyörök közötti 21 kilométeres szakaszon, valamint a Badacsonytördemic-Aszófő közötti 69 kilométeres szakaszon terveznek fejlesztéseket végrehajtani a kiemelt projektekben.

Az engedélyezési és kiviteli tervek készítéséhez külön forrást biztosítanak.

A források előteremtésének felelősei a nemzetgazdasági-, valamint a nemzeti fejlesztési miniszterek – áll a kormányhatározatban.

Forrás:www.hirbalaton.hu