Indul a hajózási főszezon

Szerző: dbhir.hu 2017. 07. 08. 19:41
Kategória: Hírek

A Balatoni Hajózási Zrt. idei hajózási szezonjában július 8-án indul a főidény. Új hajóval a 23 tagú flottában, bővebb és színesebb programhajó kínálattal, valamint a hajókon és a kikötőkben is igénybe vehető új, ingyenes szolgáltatásokkal várják a Balatonra érkező vendégeket.

A programhajó kínálatot tovább színesítik és újabb programokkal bővül a gyerekeknek szóló Varázshajó szolgáltatás – olvasható a hajózási társaság közleményében. Emellett idén nyáron Siófokról, Balatonfüredről és Badacsonyból összesen 10 alkalommal futnak ki a MiniMax gyerekhajók.

3 nosztalgiahajó – Csongor, Csobánc, Tünde – is a 90. születésnapját ünnepli, mindegyiket másik kikötőben köszönti majd a társaság a nyár folyamán. Újra megjelenik a tavon az operett műfaja és idén is várja az ínyenceket borkóstolós sétahajó 5 kikötőből a nosztalgiaflotta fedélzetén.

A 29 bulihajón a tiniktől a nyugdíjasokig minden korosztály belekóstolhat a balatoni nyári esték remek hangulatába. Igazi kuriózum lesz a kulturális – színházi és stand up – műsort kínáló élményhajó Siófokon péntek esténként 7 héten keresztül a 300 fős Szent Miklós hajó fedélzetén.

Várhatóan idén is sok ember száll majd fel az augusztus 20-i tűzijátéknéző hajókra is.

Az elmúlt két évben számos újítást vezetett be a BAHART az utastájékoztatás terén, részletes hajózási lehetőség keresővel segíti a tájékozódást a tásaság tavaly megújult honlapja. Bárki könnyen adhat hírt éppen átélt hajós élményeiről a hajózás közben is elérhető, a ingyenes WIFI szolgáltatás segítségével.

A menetrendi hajózás esetében a Balatoni Hajózási Zrt. célja, hogy a Balatonnál nyaralók már a kirándulásaik tervezésekor számoljanak a hajóikkal, mint utazási eszközzel. Ezért a Balaton parti települések, mint célállomások látnivalóira és programlehetőségeire a társaság valamennyi kommunikációs eszközével felhívja az utazók figyelmét. Nem véletlenül esett tehát a választás az alábbi szlogenre a menetrendi hajózás esetében: „Az élményhez hajó visz!”

Ezt a célt szolgálja, hogy a komp és menetrendi személyhajó menetjegyek mellé minden utas megkapja a célállomásokon működő BAHART partnerek ajánlatait is, így számos szolgáltatást tudnak a kuponokkal kedvezményesen igénybe venni.

Szántódrév és Tihanyrév közötti kompok a főidényben este 11:40-ig üzemelnek.

Az idei menetrendben meghirdetett járatok mellett számos települési programhoz kapcsolódik aktívan a társaság, mely azt vallja, hogy legyen a hajó egy a választható közlekedési formák közül, mellyel a régió programjaira utaznak a turisták és így még egy extra élményt is kapnak.

Forrás: hirbalaton.hu