Idén is jó szezont, sikeres évet remélnek Vonyarcvashegyen

Szerző: dbhir.hu 2017. 02. 24. 13:55
Kategória: Hírek

A tavalyi remek szezon, jól sikerült év után idén is hasonlóan gondolkodik a turisztikai és egyéb feladatokról a vonyarcvashegyi önkormányzat, mint az előző esztendőben.

Jelentős összeget fordítanak színvonalas programokra, valamint olyan fejlesztésekre, ami az ideérkező vendégek mellett a helyieket is szolgálja. Amit önerőből nem tudnak megvalósítani, azt pályázatok segítségével próbálják megoldani – mondta a hirbalaton.hu–nak Péter Károly polgármester.

A legtöbb balatoni településhez hasonlóan Vonyarcvashegyen sincs ok panaszra a tavalyi évet illetően. Igaz, tettek is azért, hogy a látogatók és a helyi lakosok egyaránt jól érezzék magukat, és élvezhessék a település nyújtotta előnyöket.

A község polgármestere, Péter Károly a jövőbeni tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy az idei évben is igyekeznek olyan programokat biztosítani, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót. Ezek tervezésében, szervezésében és megvalósításában nagy szerep jut a helyi művelődési háznak és a turisztikai egyesületnek. A már hagyományosnak számító, népszerű rendezvények között idén is helyet kap a Hercegi Mandulás Napok programsorozata, a 40 halász emléknapja, a Vonyarci Boros Forgatag, a Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválja, és 2017-ben is várják az alkotókat a különböző művésztelepek, hogy csak a legismertebbeket említsük.

Az önkormányzat vezetője kiemelten fontosnak tartja, hogy – bár a strandjuk évek óta rendkívül népszerű – megvizsgálják annak a lehetőségét, hogyan lehetne még jobbá, vonzóbbá tenni, a jelenleginél is jobban kielégíteni a pihenésre vágyók igényeit. Az egységes stílus kialakítása mellett nagy hangsúlyt fektetnek a létesítmény területén is a minőségi szolgáltatásokra, a megfelelő vízparti programokra, sportolási lehetőségekre, valamint arra, hogy például a biciklivel érkezőket fedett, őrzött kerékpártároló várja.

A polgármester bízik abban, hogy beadott pályázataikat kedvezően bírálják el, és ennek nyomán hamarosan több olyan kezdeményezés megvalósulhat, mely régóta terveik között szerepel ugyan, de nagy forrásigénye miatt önerőből nem kivitelezhető.

Ilyen például a strandhoz vezető sétáló utca ötlete, mely önmagában is mintegy 100 millió forintos projekt lenne. Szintén jól jönne a támogatás a tervezett Balatoni MondákHázához és további sportpályák létrehozásához, fejlesztéséhez.

A turisztikai attrakciók mellett megoldásra várnak a csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos gondok is, illetve fontos feladat a külterületi utak rendbetétele, a közvilágítás korszerűsítése, és a polgármesteri hivatal energiatakarékosságot segítő felújítása.

Ha a fejlesztések terén minden a lehető legjobban alakul, akkor már csak az égiek jóindulatára van szükség, hogy az időjárás is újabb jó szezonhoz segítse hozzá Vonyarcvashegyet.

Forrás: hirbalaton.hu