Hétvégi vízimentések a Balatonon

Szerző: dbhir.hu 2017. 05. 22. 17:10
Kategória: Hírek

A vízirendőrök II. fokú viharjelzésben szörföst és vitorláson segítségre szorulókat mentettek.

A balatonföldvári vízirendőrök 2017. május 20-án 16 óra körül a Zánka előtti vízterületre mentek, mivel bejelentés érkezett, hogy egy szörfös az erős szélben nem tud partközelbe jutni, valamint sodródik déli irányba. A vízirendőrök a férfit és szörfjét rövid időn belül megtalálták, a szolgálati hajóba emelték, majd a zánkai strand területére vitték és biztonságba helyezték.

 A balatonfüredi vízirendőrök szintén 2017. május 20-án 20 óra körül – a 1817 balatoni vízi segélyhívó telefonszámra érkező bejelentés alapján – a Balatonfüred előtti vízterületre mentek, mivel a parttól körülbelül 1-1,5 kilométerre egy vitorlás kishajó segédmotorja nem indult, és anélkül nem tudtak biztonsággal behajózni a kikötőbe az erős, olykor viharos szélben. A vízirendőrök vontára vették a vitorlást a rajta lévő személyekkel együtt, majd a balatonfüredi Koloska Marina Kikötőben biztonságba helyezték.

 A siófoki vízirendőrök 2017. május 21-én 16 óra 45 perc körül a Balatonakarattya előtti vízterületre mentek, mivel egy hajó motorja meghibásodott és segítséget kért a hajóvezető. A vízirendőrök a Bercsényi strand előtti vízterületen megtalálták a hajót, vontára vették és a rajta tartózkodó utasokkal együtt a balatonaligai Club Aliga Vitorláskikötőbe vontatták.

A mentések időszakában II. fokú viharjelzés volt érvényben.

Forrás: police.hu