Hétvégéig bezár Siófok kijelölt jégpályája, várhatóan a keszthelyi is hasonló sorsra jut

Szerző: dbhir.hu 2017. 02. 01. 09:35
Kategória: Hírek

Alaposan tönkre tette a balatoni jégpályák állapotát a jelenlegi csapadékos időjárás. Emiatt az üzemeltetőknek felül kellett vizsgálniuk azt, hogy jelen körülmények között lehetőség van-e a működésre, vagy átmenetileg (esetleg véglegesen) be kell zárniuk.

A jelenlegi időjárásra és a meteorológiai előrejelzésre tekintettel erre a hétre bezár Siófok kijelölt jégpályája, ha az időjárásban fordulat áll be, jövő héten megvizsgálják az újranyitás lehetőségét – közölte Pintér Tamás, az üzemeltetést végző Balaton-parti Kft. ügyvezetője.

Jelenleg vastagon áll a víz a Balaton jegén, és a következő napokban további enyhülés várható, így a héten szinte bizonyos, hogy zárva marad a város igen népszerűnek bizonyult kijelölt jégpályája. Egyelőre kérdéses, ezen a télen kinyithat-e még.

Siófok műjégpályája már korábban bezárt. Gyulainé Isó Edina a műjégpályát üzemeltető Kálmán Imre Kulturális Központ vezetője sikeresnek ítélte a kezdeményezést, aminek köszönhetően november 25-január 25 között először biztosított a város műjégpályát a korcsolyázni vágyóknak a főterén. Különösen kezdetben, és az iskolai szünetben volt igen keresett ez a pálya, ahol az iskolák szívesen tartottak testnevelés órákat is. Később persze nem vette fel a versenyt a Balatonon kijelölt jégpályával, de nem is ez volt a célja – derült ki a beszámolóból.

Bár 30 cm vastag a jég a keszthelyi jégpályán, több helyen hatalmas tócsákban áll rajta a víz, így várhatóan a siófokihoz hasonlóan azt is bezárják – mondta a hirbalaton.hu-nak Vinczéné Polgár Andrea, a helyi önkormányzat tulajdonában lévő pályát felügyelő, karbantartó cég fürdőüzemeltetési divíziójának vezetőhelyettese a mai bejárás után. A hivatalos döntés várhatóan 1-2 órán belül megszületik – tette hozzá.

Erről és a füredi jégpályával kapcsolatos döntésről hamarosan tájékoztatást adunk majd.

FRISSÍTÉS:

A keszthelyi jégpályát üzemeltető cég tájékoztatása szerint a jégpályát átmenetileg bezárják, az újbóli nyitást az időjárástól teszik függővé.

Balatonfüreden az Eszterházy strandon van kijelölt jégpálya, melynek felügyeletét, karbantartását a Probio Zrt. végzi. A társaság üzemeltetési vezetője Ágoston Ferenc a hirbalaton.hu-nak elmondta, hogy egyelőre nem tervezik a jégpálya bezárását, mert a jég biztonságos állapota megfelelő, munkatársai naponta ellenőrzik azt. Jelenleg az egyébként biztosított esti világítás ugyan nem üzemel, de nem tiltanak ki senkit a kijelölt felületről -tette hozzá.

Forrás:www.hirbalaton.hu