Halálos baleset Balatonfenyvesen

Szerző: dbhir.hu 2019. 05. 09. 08:53
Kategória: Hírek

   Két gyalogost gázolt el egy személygépkocsi.

Az ügy adatai szerint 2018. július 29-én 23 óra 15 perckor Balatonfenyvesen, a Fenyvesi utcában egy gépkocsi vezetője elütött két, vele azonos irányba, az úttest jobb szélén közlekedő gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A baleset következtében egy 20 éves nő 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, míg egy 53 éves asszony a helyszínen életét vesztette. 

A bejelentést követően a fonyódi rendőrök a helyszín közelében egy árokban, összetörve, zárt állapotban megtalálták a balesetben részes járművet, majd kis idő elteltével a 24 éves sofőrjét is. A férfit elfogták és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások a kunbaracsi férfit előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra.

A balesetvizsgálók P. Imrét - őrizetbe vétele mellett - segítség nyújtás elmulasztás bűntett és halálos közúti baleset okozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Kaposvári Járásbíróság elrendelt.  

Az eljárás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemények alapján a rendőrök megállapították, hogy a 24 éves sofőr ittas állapotban vett rész a közúti közlekedésben, ezért halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntett miatt is felelni kell.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Forrás és képek