Figyelmen kívül hagyta a vasúti átjáró tilos jelzését egy gépkocsivezető Balatonbogláron

Szerző: dbhir.hu 2018. 02. 25. 16:49
Kategória: Hírek

Letörte a félsorompót és elhajtott

A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Fonyódi Rendőrkapitányság az ellen a 37 éves helyi lakos ellen, aki 2018. február 24-én 12 óra 17 perckor okozott balesetet Balatonbogláron. Az eljárás adatai alapján a járművezető a tilos jelzésen haladt át az egyik vasúti átjáróban, amelynek során nekiütközött a félsorompónak, majd azt letörve megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A sofőrt nem sokkal később a lakcímén fogták el a rendőrök, aki a gyanúsítotti kihallgatásán azzal védekezett, hogy a balesetet megelőzően a szélvédője jeges és párás volt, ami miatt nehezen látott ki a gépjárműből, ezért nem vette észre a tilos jelzést.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy aki csak egy kis részt töröl le a szélvédőn, nem takarítja le teljesen az ablakot, veszélyes a közlekedésre! A járművek világító berendezéseit és a rendszámot indulás előtt mindig meg kell tisztítani. Az autó tetejéről szintén le kell takarítani a havat indulás előtt, mert fékezésnél a tetőről lezúduló hó balesetet okozhat.

Kérjük, hogy a járművezetők mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott látási- és útviszonyokhoz! Ugyanilyen fontos, hogy a szélvédők tisztántartására szolgáló berendezések üzembiztosan működjenek. Jó szolgálatot tehet az autóban kesztyűs jégkaparó, jégoldó spray és pokróc.

Forrás és képek: http://www.police.hu