Felújítás miatt lezárják a 65-ös út jobb oldali lehajtó ágát Siófoknál

Szerző: dbhir.hu 2018. 09. 20. 20:12
Kategória: Hírek

    Zárva lesz a 65-ös főút jobb oldali lehajtó ága Siófok irányába szeptember 21. és október 30. között az M7-es autópályán zajló felújítási munkálatok miatt - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményben az MTI-t csütörtökön.

    Azt írták: ezen idő alatt személygépkocsival a 65-ös csomópont előtti, sóstói csomóponton keresztül lehet lejtani. A tehergépjárművel közlekedők a terelés mellett elhaladva a Zamárdi-felső csomóponti ágon hajthatnak le és a zamárdi körforgalomnál az M7-esre, Budapest irányába visszafordulva a siófoki 65-ös főúti csomóponton keresztül folytathatják útjukat a centrum és Tamási irányába.
    A Magyar Közút a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárok betartására kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében. Emellett azt ajánlja a vezetőknek, hogy indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a +36-1-336-2400-as telefonszámon, vagy a www.utinform.hu weboldalon, s ha tehetik, használjanak navigációs, közösségi autós alkalmazást az optimális útvonaluk megtervezéséhez.
    A társaság korábban közölte: több mint 20 kilométeren újul meg az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldala, a Balatonvilágos és Zamárdi közötti munkálatok augusztus 22-én kezdődtek és várhatóan 210 napon át tartanak.
    A kivitelező az átfogó rekonstrukció keretében a teljes, Letenye felé vezető pályaoldalt felújítja. Szakemberei a külső sávon modern, innovatív és környezetbarát technológiát, úgynevezett hideg Remix eljárást alkalmaznak, amellyel az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket, majd ezt követően új kopóréteget terítenek.