Elsősegélynyújtó akciót tart Balatonlellén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány

Szerző: dbhir.hu 2017. 08. 27. 15:58
Kategória: Hírek

   Befejezte 10. nyári szolgálatát a Balaton déli partján a Magyar Gyermekmentő Alapítvány (MGYA) mentőorvosi kocsija, amely az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) együttműködésben két hónap alatt 300 súlyos állapotú beteget és sérültet látott el és több sikeres újraélesztést is végzett. A jubileumi év alkalmából az alapítvány ingyenes elsősegélynyújtó akciót tart hétfőn Balatonlellén.

Ezen a nyáron az olyan szokványos esetek mellett, mint az allergiás reakció, közúti baleset, szívbetegség, strandbaleset, kiszáradás vagy napszúrás, kiemelkedően sok, többnyire megfelelő körültekintéssel megelőzhető, tragédiával járó vízibaleset történt - olvasható az alapítvány pénteki közleményében.
Ezért az MGYA más életmentő szervezetekkel együtt kampányt indított a hasonló esetek megelőzése céljából, így térítésmentes, országszerte elérhető elsősegélynyújtó képzéseket szervez, hogy felhívja a figyelmet a témára. Hétfőn délután, a Balatonlellei Napfénystrandon bemutatják a már Magyarországon is kapható Restube biztonsági eszköz használatát, hogy bemutassák, van megoldás a tragédiával járó vízibalesetek megelőzésére.
Az Alapítvány a 10 éves évforduló alkalmából idényzáró ünnepséget tart hétfőn késő délután a balatonlellei Kalória Gyermeküdülőben, ahol részt vesznek a déli part mentésben együttműködő társszervek is.