Elsodorta a vonat, megbüntethetik

Szerző: dbhir.hu 2018. 02. 07. 08:42
Kategória: Hírek

    A fonyódi rendőrök vádemelést javasolnak egy gyalogossal szemben, aki egy balatonboglári vasútátjáróban balesetet okozott.

     A rendelkezésre álló adatok szerint tavaly júliusban Balatonbogláron, egy fényjelző készülékkel biztosított vasúti átjáróban közlekedési baleset történt. Egy 67 éves helyi lakos a kerékpárját maga mellett tolva haladt át a kereszteződésen, amikor az érkező vonat – vészfékezés ellenére – a kerékpárjával együtt elsodorta őt. A baleset következtében a férfi 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

     Az ügyben indított eljárás során a rendőrök megállapították, hogy S. László a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére haladt be a vasútátjáróba, ezért őt a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

     A Fonyódi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.

Forrás: hirbalaton.hu