Előzetes letartóztatásba került a balatonboglári gázoló

Szerző: dbhir.hu 2016. 12. 05. 15:54
Kategória: Hírek

A Kaposvári Járásbíróság 2016. december 5-én elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki december 2-án este halálra gázolt egy gyalogost Balatonbogláron az M7-es autópálya felhajtójánál, és továbbhajtott. Eljárás indult a kocsi két utasa ellen is – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság közlekedésrendészeti osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat egy buzsáki lakos ellen, valamint segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy szőlősgyöröki és egy szintén buzsáki lakos ellen.

A rendőrök a helyszínen gyűjtött adatok alapján még a baleset napján, rövid időn belül azonosították és elfogták a személygépjármű vezetőjét és két utasát, valamint megtalálták a baleset következtében megrongálódott autót, amit tulajdonosa egy Buzsák melletti erdős területre rejtett. A körzeti megbízottak a 25 éves, a 20 éves és a 21 éves férfiakat a Fonyódi Rendőrkapitányságra előállították. A sofőrt, B. Zs.-t, valamint az utasokat, H. B.-t és I. Zs.-t gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy tudtak róla, hogy elütöttek egy embert, és annak ellenére, hogy lehetőségük lett volna segítséget hívni, nem tették meg, hanem megállás nélkül elhajtottak a helyszínről.

A rendőrök mindhárom férfit őrizetbe vették és indítványozták az előzetes letartóztatásukat. A Kaposvári Járásbíróság a sofőrt előzetes letartóztatását elrendelte, a két másik fiatalember azonban az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Forrás:www.hirbalaton.hu