Elismerés a siófoki tűzoltóknak kitartó és áldozatos munkájukért

Szerző: dbhir.hu 2017. 07. 27. 18:19
Kategória: Hírek

Július 10-én soha nem látott vihar söpört végig a nyár fővárosának partközeli utcáin és a környező településeken. Ezt követően a tűzoltóknak öt napi megfeszített munkával sikerült a károkat elhárítani. A város vezetésének elismerését tolmácsolta Dr. Lengyel Róbert a mai napon.

Dr. Lengyel Róbert elismeréssel szólt a tűzoltók ember feletti munkájáról, a kárelhárítás szervezettségéről. A polgármester köszönetét fejezte ki a munkálatokban résztvevő valamennyi tűzoltónak. A siófoki hivatásos tűzoltók számára pedig elismerő oklevelet és egy ajándékcsomagot adományozott, amelybe az állomány munkáját segítő, illetve komfortérzetét növelő eszközöket válogattak össze. A siófoki tűzoltók többek közt magasnyomású mosóval, légkondicionálóval, gallyazófűrészekkel, sporteszközökkel, valamint konyhai és tisztítóberendezésekkel gazdagodtak.

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, hogy a vihart követően összesen 746 jelzés érkezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányító központjába, amelyből 432 beavatkozást a helyszínre vezényelt tíz hivatásos tűzoltó-parancsnokság, két önkormányzati tűzoltóság, kilenc önkéntes tűzoltó egyesület és két önkéntes mentőszervezet egységei hajtottak végre, a társszervekkel szorosan együttműködve. A több száz tűzoltó munkáján felül 314 bejelentett eseményt időközben az önkormányzat, a közút, az áramszolgáltató és a tulajdonosok összefogásával sikerült felszámolni. Az igazgató köszönetét fejezte ki a kárelhárításban végzett közreműködésért és a tűzoltók részére felajánlott adományért.

Forrás: http://somogy.katasztrofavedelem.hu