Elefántséták a Balaton déli partján – Cirkuszok Éjszakája ráadás Balatonlellén

Szerző: dbhir.hu 2017. 07. 23. 20:45
Kategória: Hírek

A Balaton déli partjának nyári látványosságai közé tartoznak a neves Richter család cirkuszai Balatonlellén és Zamárdiban, amelyek elefántjai olykor kilátogatnak a településekre is. A balatonlellei Magyar Nemzeti Cirkusz július 29-én ráadást tart Cirkuszok Éjszakájából tekintettel arra, hogy július 15-én több százan nem fértek be az előadásra.

  A lellei cirkusz honlapján ez olvasható: „A rendkívül nagy sikerre-, a hatalmas érdeklődésre-, és arra való tekintettel, hogy július 15.-én több száz embernek már nem tudtunk jegyeket biztosítani a Magyar Nemzeti Cirkusz Igazgatósága úgy döntött Cirkuszok Éjszakája ráadás-t tart!” A július 29-i előadás is kibővített lesz, vagyis 20-órától 23 óráig tart, de már 18 órától megnyitják a kapukat, és 19 órától látogathatják a porondot kicsik és nagyok. A műsor után kulisszatitkokat lehet ellesni és sétálni az állatparkban, valamint világhírű artistaművészek tartanak dedikálást.

  Balatonlellén Ifj. Richter József cirkuszigazgató és 70 fős társulata várja a vendégeket, Zamárdiban a testvére által vezetett Richter Flórián Cirkusz.

Zamárdiban az Állati Extrém című műsorral várják a közönséget, amely augusztus 26-ig, vasárnap és hétfő kivételével esténként 20 órai kezdettel tekinthető meg a Siófoki úton, a Kalandpark mellett.

Zamárdiban Szandra, a cirkusz elefántja a minap városi sétát tett a fellépése előtt. Az elefánt mellett a cirkusz lovasai, lovai, artistái, majorettek, lovaskocsik és a Villányi Borrend tagjai vonultak fúvós zenekar kíséretében a hétvégén immár ötödik alkalommal megrendezett Rosé Fesztivál Zamárdi megnyitójára.

A Richter család eddigi elismerései

A nyaranta Zamárdiba költöző társulat vezetője, Richter Flórián több generációs cirkuszcsaládból származik. A Monte Carloban évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Cirkuszfesztivál fődíját is elnyerte már, azaz Arany Bohóc díjas lett. Ez a verseny a világ legnagyobb és legrangosabb cirkuszfesztiválja, amelyen a legjobb artisták lépnek fel – presztizsértéke olyan, mint a filmművészetben az Oscar-díjé.

Flórián Édesapja, Richter József Jászai Mari-díjas artista, cirkuszművész, érdemes művész 2017. márciusában – a műfajban elsőként – Kossuth-díjat kapott a magyar cirkuszművészet hagyományainak továbbélését és nemzetközi rangra emelését szolgáló munkája elismeréseként. Richter József másik fia, ifjabb Richter József az ország egyetlen Arany Pierrot-díjas lovas akrobata csoportjának tagja, egyben a Magyar Nemzeti Cirkusz vezetője.

Forrás: hirbalaton.hu