Elakadt és balesetet szenvedett járművek mentése Somogy megyében

Szerző: dbhir.hu 2017. 01. 13. 16:59
Kategória: Hírek

Az időjárási előrejelzéseknek megfelelően a délutáni órákban megkezdődött a havazás Somogyban is. A megye tűzoltó egységei személyautók, kamionok és buszok műszaki mentését végzik folyamatosan.

A 68-as főúton, a somogyszentpáli elágazónál egy személyautó az árokba hajtott, majd a partoldalról az útra csapódott, vezetője nem sérült meg. A marcali hivatásos tűzoltók eltávolították az úttestről, majd egy másik káreset helyszínre vonultak.  A 7-es főút és az M7-es autópálya között három személyautó ütközött össze, az eset során senki sem sérült meg.

Az M7-es autópálya 121-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon, Kőröshegynél két kamion ütközött össze. A műszaki mentést a siófoki hivatásos tűzoltók végezték. A járművek elszállításáról kamionmentő gondoskodott.

Kapolynál egy édességet szállító kisteherautó árokba csúszott és az oldalára borult, egy erőgép és a tabi önkormányzati tűzoltók csörlő segítségével vontatták ki az árokból, majd  folytatni tudta útját.

Kaposvár Orci útján keresztbe fordult autóbusz mentését végezte a kaposvári KÖTÉL Egyesület. Az autóbuszról az utasok átszálltak egy másik járatra, ezt követően az önkéntes tűzoltók csörlők segítségével az útra vontatták, majd Orci és Toponár között is egy elakadt autóbusz mentését végezték.

Balatonmária és Balatonkeresztúr között egy személygépkocsi árokba hajtott és két kisebb fát is kidöntött.  Az autót a marcali hivatásos tűzoltók vontatták ki az árokból, a jármű folytatni tudta útját.

Mikénél egy üres gázpalackokat és takarmányt szállító kisteherautó borult árokba. Az autó vezetője sérülések nélkül kiszállt a járműből. A kisteherautó áramtalanítását nehezítette, hogy a kocsi a tetejére borult. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók eltávolították a rakományt, majd a kaposvári hivatásos egységekkel közösen kiemelték a járművet az árokból. A helyszínre riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort is.     

Böhönyénél személygépkocsi teherautóval ütközött, a baleset következtében a személyautó az árokba csapódott. A böhönyei önkormányzati tűzoltók egy erőgép segítségével végezték el a járművek mentését.

Igalnál több személyautó, teherautó és busz akadt el, mentésükhöz a KÖTÉL Egyesület tűzoltóit riasztották. Kaposvár Egyenesi útján, Barcs külterületén árokba csúszott, Bárdudvarnoknál balesetet szenvedett személyautók mentését végzik jelenleg a tűzoltó egységek. Zamárdinál és Balatonkeresztúrnál útra dőlt fák eltávolításához vonulnak a tűzoltók.  

Arra kérjük a lakosságot, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek az utakon. Csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített, megtankolt járművel induljanak útnak. Elengedhetetlen a téli gumi, a megfelelő fagyálló folyadék és készítsenek be az autóba hólapátot, jégkaparót, meleg ruházatot, vastag kesztyűt, takarót, vontatókötelet, elakadásjelzőt, gyógyszert, feltöltött mobiltelefont, némi élelmet és innivalót.

Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek segítségre van szüksége, hívják az ismert 112-es illetve a 105-ös segélyhívó számokat. Kérjük, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (www.somogy.katasztrofavedelem.hu) oldalán közzétett információkat is.

Forrás:http://somogy.katasztrofavedelem.hu/