Eb összeírás Fonyódon

Szerző: dbhir.hu 2016. 12. 27. 10:31
Kategória: Hírek

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdésének rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel - háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez

A 2016. évi ebösszeírás céljából kérjük a Fonyód Város közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, hogy az „Ebösszeíró adatlapot” kitölteni és részünkre legkésőbb 2017. január 31. napjáig visszajuttatni szíveskedjenek. Az ebösszeíró adatlap példányai beszerezhetők a Fonyódi Polgármesteri Hivatal (HU-8640 Fonyód, Fő u. 19.) Ügyfélszolgálatán, illetve letölthetők a www.fonyod.hu weboldalról. Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni, az oltási könyv alapján. A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani:

• postai úton: Polgármesteri Hivatal, 8640 Fonyód, Fő u. 19.

• a Fonyódi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán elhelyezett gyűjtőládába,

• elektronikusan a kutya@fonyod.hu címre megküldve.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni. Az eb tulajdonosa vagy tartója a bejelentését a fent ismertetett módokon teheti meg. Felhívjuk a figyelmüket, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft.

Mint az Önök előtt ismert a korábbi jogszabályváltozás miatt 2013. január 1. napjától négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip) megjelölve tartható. A transzponderrel korábban megjelölt, de az adatbázisban nem szereplő eb adatait az állat tartója köteles volt állatorvossal az adatbázisban regisztráltatni. Tájékoztatásul jelezzük, hogy Fonyód Város Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján nem tervezi ebrendészeti hozzájárulás bevezetését. 

 

Együttműködésüket köszönjük!

www.fonyod.hu

Fonyódi Polgármesteri Hivatal

Közterület-felügyelet

 

 LETÖLTHETŐ EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP

Forrás:www.fonyod.hu