Csónakkal borultak a hideg Balatonba.

Szerző: dbhir.hu 2016. 11. 24. 09:47
Kategória: Hírek

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére 2016. november 23-án 19 óra 27 perckor bejelentés érkezett, hogy Siófoknál, az Aranypart előtti vízterületen egy csónakból többen a vízbe estek.

Olasz Gergely rendőr főtörzsőrmester megkülönböztető jelzés használatával azonnal a helyszínre indult. A parttól mintegy 1200 méterre, a 4,8 méteres vízmélységnél egy csónakot talált, ahonnan a horgászok kihajolva két embert tartottak, hogy ne süllyedjenek el, mivel őket kiemelni nem tudták. Elmondták a rendőrnek, hogy rajtuk kívül még többen is lehetnek a vízben. Ekkor a vízirendőr rögtön a 100 méterrel távolabb lévő felborult csónakhoz sietett, ahol ketten próbáltak a csónakba kapaszkodni, de egyikükkel már beszélni sem lehetett és kezdett elmerülni a Balatonba.

Az egyenruhás mindkettőjüket a szolgálati kisgéphajóba emelte, majd a horgászok segítségével a másik két embert is kihúzta a hideg vízből és a kikötőbe vitte őket. A négy férfi annyira kihűlt, hogy a mentőszolgálat munkatársai ellátásukat követően mindannyiukat kórházba szállították.

Forrás:www.police.hu