Csak kisebb, átmeneti enyhülés várható a hétvégén

Szerző: dbhir.hu 2018. 09. 14. 07:53
Kategória: Hírek

   Átmenetileg csapadékosra fordul az időjárás, de aztán ismét visszatér a száraz, napsütés idő. Csak kisebb, átmeneti enyhülés várható, többfelé így is 25 fok felett alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

    Pénteken a fátyolfelhők mellett nyugaton, illetve északon főként a délutáni óráktól helyenként megvastagszik a felhőzet, és északnyugaton már zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 10-18 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet általában 26-31 fok között valószínű, de északnyugaton kissé hűvösebb, 24, 25 fok lesz.
    Szombaton napközben a többórás napsütés mellett elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Emellett többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő.
    Vasárnap napos idő lesz, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 10-16 fok között valószínű. A nappali maximumok 23-27 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.