Budapest, Eger, Szeged a legnépszerűbb belföldi célpontok szilveszterkor

Szerző: dbhir.hu 2017. 12. 28. 20:38
Kategória: Hírek

    Bár szilveszterkor a szálláshelyek 50 százalékkal is drágábban értékesíthetik csomagajánlataikat, mégis a legtöbb már teltházas az előfoglalási adatok szerint. Itthon Budapest, Eger és Szeged a legnépszerűbb úti cél, míg a külföldi települések közül Zakopane, Krakkó és Pozsony viszik a prímet. Az utakon a legnagyobb forgalomra december 27-én és 2018 első napján számíthatunk. Sztárfellépő, lakoma és gyermekprogramok a legvonzóbb vendégcsalogatók.

Teltházzal zárja az évet a legtöbb magyarországi szálláshely: a Szallas.hu friss, szilveszteri foglalási adatai szerint az év végi kiemelt időszakban ráadásul több mint 50 százalékkal drágábban értékesítik szolgáltatásukat a szállásadók. 

Előszeretettel rendezik a számlát SZÉP-kártyával a vendégek, a foglalások csaknem ötödét így fizetik ki

 ismertette a részleteket Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. A többség párban vagy nagyobb társaságban utazik ilyenkor, csupán a foglalások 2,5 százaléka szól egy főre.

A végleteké az év vége

A Szallas.hu adatai szerint a leghosszabb szilveszteri foglalás nem kevesebb mint 30 napra szól, míg a legnagyobb létszám 34 főt jelent. A legalacsonyabb értékű foglalás 2 100, míg a legdrágább több mint 1 200 000 forintot kóstált.

A szilveszterre vonatkozó foglalások átlagos költsége idén 68 750 Forint, 13 százalékkal több, mint tavaly

 árulta el Szigetvári József.  Az előfoglalási adatok alapján a legnagyobb csúcsra december 27-én lehet számítani, ekkor lesz a legerősebb a forgalom az utakon és a szálláshelyeken egyaránt.

Budapest, Eger és Szeged vonzza a legtöbb vendéget szilveszterkor

A legtöbben Budapestről, Kecskemétről és Győrből indulnak útnak szilveszterezni. A legvonzóbb úti célokban tavalyhoz képest nincs sok változás: a főváros, Eger és Szeged számíthat a legnagyobb tumultusra az év utolsó hétvégéjén, a tavaly második helyezett Hajdúszoboszló idén a 4. helyre szorult. Aki külföldre indul, a környező országokba foglalt: Lengyelország és Szlovákia a legcsalogatóbb a magyar vendégek számára. 

Idén Zakopane, Krakkó és Pozsony a legnépszerűbb külföldi úti célok

mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

Sztárvendég, gigászi lakoma, gyerekprogram – így búcsúztatjuk 2017-et

A szállásadók mindent megtesznek, hogy a vendégek jól érezzék magukat: sztárfellépővel vagy valamilyen zenés programmal, közös koccintással, hagyományos fogásokkal és gyermekeknek szóló foglalkozásokkal várják a mulatni vágyókat. 

Partnereinknél többek között Tóth Vera, Nagy Feró, Bereczki Zoltán és Kovács Kati is énekelnek majd, de különböző zenekarok és tánckarok fellépése is kellő vonzerővel bírnak

 mondta Szigetvári József. 

 Évről évre egyre több helyen bűvészestet tartanak, azonban idén nemcsak a mágusok varázsolnak, Lajsz András, a koktélkirály is megcsillogtatja tehetségét.

 A szilveszter sokszor családi program, de erre már felkészült a legtöbb szálláshely a portál adatai szerint: gyermekfelügyelet, játszóház, animátorok állnak rendelkezésre, és különböző kézműves, valamint egyéb foglalkozásokkal kötik le a kicsik figyelmét. Az éjféli pezsgős koccintás és a tűzijáték pedig már a legtöbb szálláshelyen alapkelléke az új év köszöntő csomagnak.

TOP 10 belföldi utazási célpont a szilvesztert magába foglaló napokon

(zárójelben a tavalyi helyezése)

  1. Budapest (1.)
  2. Eger (4.)
  3. Szeged (3.)
  4. Hajdúszoboszló (2.)
  5. Hévíz (9.)
  6. Gyula (8.)
  7. Pécs (6.)
  8. Siófok (7.)
  9. Miskolctapolca (-)
  10. Zalakaros (-)

TOP 10 külföldi utazási célpont a szilvesztert magába foglaló napokon

  1. Zakopane
  2. Krakkó
  3. Pozsony
  4. Wrocław
  5. Dóval
  6. Białka Tatrzańska
  7. Liptószentmiklós
  8. Poznań
  9. Újtátrafüred
  10. Karpacz

Vendégcsalogató sztárvendégek 2017-ben:

  • Tolvai Renáta
  • Détár Enikő
  • Tóth Vera
  • Marót Viki
  • Janicsák Veca
  • Kovács Kati
  • PRINCESS együttes
  • St. Martin
  • Szandi
  • Südi Iringó

Forrás: szallas.hu