Balatonföldvár lesz a tulajdonosa az új e-kikötőnek

Szerző: dbhir.hu 2020. 05. 18. 18:23
Kategória: Hírek

   Aláírták a Balatonföldvárra tervezett e-kikötő fejlesztője és az önkormányzat közötti partneri megállapodást. A város közleménye szerint Balatonföldvár és a befektető között létrejött egyezség mindkét fél számára világosan és egyértelműen szabályozza a jövőbeli együttműködés feltételeit.

    A Balatonföldvárra tervezett Balatoni elektromos hajó kikötő létesítésére meghirdetett Kisfaludy Pályázaton a balatonföldvári BALABO Környezetbarát Technológiát Gyártó és Fejlesztő Kft projektje támogatást nyert el. A helyi vállalkozó a fejlesztést a 1569/2 hrsz-ú ingatlanon, a Nyugati Strandon tervezi megvalósítani. Ennek érdekében Balatonföldvár Város Önkormányzata Építési Koncessziós Szerződést kötött vele.  – áll a város honlapjára feltöltött közleményben.

    A szerződés értelmében a Kft jogosult és köteles E-kikötő mólószár csatlakozás létesítésére, valamint parti kiszolgáló épület kialakítására oly módon, hogy a felépítmény az önkormányzat tulajdonába kerül azzal, hogy a vállalkozó annak 15 éves hasznosítására lesz jogosult. A beruházás megvalósításának tervezett határideje 2023. november 30.

    Amint a járványügyi helyzet lehetőséget biztosít (feloldásra kerül a veszélyhelyzet)a beruházó az önkormányzattal közösen lakossági tájékoztató fórumot tart az e-kikötő projektről – zárul a tájékoztatás.

Forrás: hirbalaton.hu