Balaton Piknik: nyárzáró rendezvény sztárokkal Bogláron

Szerző: dbhir.hu 2019. 09. 09. 23:17
Kategória: Hírek

A balatonboglári Gömbkilátónál rendezik meg a Balaton Pikniket pénteken és szombaton. Az eseményen több sztárelőadó lép fel, köztük a Morcheeba, Róisín Murphy és José González.

A MOL Nagyon Balaton nyári rendezvénysorozat idén már májusban kezdődött és október végéig tart, ennek egyik utolsó eseménye a Balaton Piknik. Miközben a Nagyon Balaton keretében több mint harminc programot szerveztünk, ami 1,4 millió vendéget vonzott, Balatonbogláron és környékén jóval kevesebb ilyen rendezvény zajlik

 mondta Lobenwein Norbert főszervező az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

A Balaton Piknik első napján, szeptember 13-án a francia Gilles Peterson és a holland dj-dalszerző, Maestro játszik, majd a zenéjét "kozmikus afrodzsesszként" aposztrofáló Nicola Conte & Spiritual Galaxy következik, végül az artpop kiemelkedő előadója, Róisín Murphy ad koncertet. Másnap a Tom Excell által vezetett brit zenei kollektíva, a Nubiyan Twist és a brazil Bebel Gilberto kezdi, a svéd José González folytatja, végül a brit trip-hop/downtempo csapat, a Morcheeba zárja a programot.

Mint elhangzott, a tavalyi próbaév után immár másodszor megszervezett Balaton Piknik a nyári szezon kitolódásához igazodik; mint Lobenwein Norbert fogalmazott, még ilyenkor is nagy a nyüzsgés a tó partján.

Pénteken és szombaton is délben nyitunk és éjfélkor zárunk. A zenei programban dzsessz és pop lesz, miközben gasztronómiai kínálattal, balatoni borászok portékáival is várjuk az érdeklődőket

 mondta a főszervező.