Átadták a Nemzeti Regatta nevű új motoros hajót a siófoki kikötőben

Szerző: dbhir.hu 2017. 04. 14. 14:30
Kategória: Hírek

A Nemzeti Regatta nevű motoros, a Balatoni Hajózási Zrt. legújabb, 180 fős hajója vízre bocsátása napján, nagypénteken a siófoki kikötő közelében 2017. április 14-én. Egy nappal később, április 15-én kezdődik a balatoni hajózási szezon, a menetrend szerinti járatokon kívül Siófok, Balatonfüred, Tihany, Fonyód, Badacsony és Keszthely kikötőjéből sétahajók is indulnak.

MTI Fotó: Varga György

Kiss Diána, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője, a hajó névadója (b2) hagyományosan egy üveg pezsgővel felavatja a Nemzeti Regatta nevű motorost, a Balatoni Hajózási Zrt. legújabb, 180 fős hajóját a vízre bocsátás napján, nagypénteken a siófoki kikötőben 2017. április 14-én. Egy nappal később, április 15-én kezdődik a balatoni hajózási szezon, a menetrend szerinti járatokon kívül Siófok, Balatonfüred, Tihany, Fonyód, Badacsony és Keszthely kikötőjéből sétahajók is indulnak. 

MTI Fotó: Varga György

Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára (b) és Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója átvágja a nemzetiszínű szalagot a Nemzeti Regatta nevű motoros, a Balatoni Hajózási Zrt. legújabb, 180 fős hajója vízre bocsátása napján, nagypénteken a siófoki kikötőben 2017. április 14-én. Egy nappal később, április 15-én kezdődik a balatoni hajózási szezon, a menetrend szerinti járatokon kívül Siófok, Balatonfüred, Tihany, Fonyód, Badacsony és Keszthely kikötőjéből sétahajók is indulnak.