Adótraffipax: hol lesznek a héten a NAV-ellenőrök a Balatonnál

Szerző: dbhir.hu 2017. 06. 20. 11:44
Kategória: Hírek

Kéthetes akciósorozatot kezdenek a héten a Balatonnál a Somogy megyei adórevizorok és pénzügyőrök. Az ellenőrzések a nyári szezonra való felkészülésnek is tekinthetők, mivel ugyanezen tevékenységek a júliusi-augusztusi vizsgálatok során is kiemelt figyelmet kapnak.

A többi megyében sem tétlenkednek a revizorok, akik továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a számla-, nyugtaadás ellenőrzésére.

 

Somogy megye

Június 19-től kezdik meg kéthetes akciósorozatukat a Somogy megyei adórevizorok és pénzügyőrök. Az ellenőrzések a nyári szezonra való felkészülésnek is tekinthetők, mivel ugyanezen tevékenységek a júliusi-augusztusi vizsgálatok során is kiemelt figyelmet kapnak.

Az ellenőrzések kiterjednek az egyre nagyobb forgalmat bonyolító fagylaltozókra, ahol a bizonylat kiállításán felül az alkalmazottak bejelentése és az alapanyagok eredete is a vizsgálatok tárgyát képezik. Ezen felül kockázatelemzés alapján a viszonylag kevés bizonylatot kiállító fagyisok forgalomszámlálásokra is számíthatnak.

Emellett ellenőrzések zajlanak az élénkülő forgalomra való tekintettel a taxisoknál és a szálláshely-szolgáltatóknál is. Esetükben próbaszolgáltatások igénybevételével zajlanak a vizsgálatok.

Az akciót a nyári főszezon alatt több alkalommal megismétli az adóigazgatóság az idegenforgalmilag frekventált helyeken, ezen belül is kiemelten a Balaton-parti településeken.

Veszprém megye

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 20. (kedd): Balatonfüred
Június 22. (csütörtök): Ajka
Június 23. (péntek): Balatonalmádi

Ellenőrizendő tevékenységi körök: virág-, dísznövény-kereskedés, fagylaltozó, büfé-falatozó.

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatottakkal kapcsolatos bejelentési kötelezettség teljesítésére, valamint az online pénztárgép használatának, az áruk eredetének vizsgálatára, továbbá forgalomszámlálásra irányulnak.

Forrás: hirbalaton.hu; adozona.hu