Gyenesdiáson született meg az a recept, amellyel az „Év balatoni fagyija” díjat nyerte el a Bringatanya Fagyizó – derült ki a szervezők által a hirbalaton.hu-hoz eljuttatott közleményéből.
A “Festeticsék mandulás csókja” elnevezésű hűsítő finomság összetevői madártej, házi piskóta, mandulás ropogós és csokoládé – mondta Somogyi Renáta, a Bringatanya fagylaltkészítője.
Negyedik alkalommal választották meg a Balaton fagyiját, idén a Nyitott Balaton programsorozat keretein belül. A 4 tagú zsűri egyesével végigjárta a benevezett fagylaltozókat, és több tényezőt is figyelembe véve hozták meg a döntésüket. Ilyen volt az íz, illat, állag, szín, dekoráció, praktikum, és persze elvárás volt az is, hogy valamelyest kötődjön a Balatonhoz.20 helyi óvodás is tesztelte, jól döntöttek-e a felnőttek arról, melyik cukrászda jeges édessége legyen idén a Balaton fagyija! Az eseményen a gyerekek mellett, cukrászokkal és turisztikai szakemberek döntöttek arról, hogy milyen legyen a Balaton fagyija.
Összesen 16 fagylatot neveztek a versenyre, amelyekből a versenybíráknak nem volt könnyű dolguk kiválasztani, azt az egyet, ami a 2017-es évben a Balaton Fagyija címet viselheti illetve, amiért készítője az üzletében kiállíthatja a vándorserleget.-mondta Fekete Tamás, a szövetség alelnöke.
AZ ÉV BALATON FAGYIJA
Bringatanya Fagyizó – Gyenesdiás a „FesteticsékMandulás Csókja” fagylalttal
képviselő: Somogyi Renáta
AZ ÉV BALATON FAGYIJA KÜLÖNDÍJASOK
Amaretto Fagyizó – Balatonalmádi a „Balatoni Nyár „free”” fagylalttal
képviselő: Varga Tamás
Cappuccino Kávéház – Balatongyörök a „Badacsonyi Borhab” fagylalttal
képviselő: Somogyi József
Florida Fagyizó – Balatonmáriafürdő „Jégbezárt Balaton” fagylalttal
Képviselő: Pálfi Attila
Az ÉV BALATON FAGYIJA RÉSZTVEVŐI, AKIK EMLÉKLAPBAN RÉSZESÜLNEK
Bagaméri Fagylaltozó – Balatonfüred
képviselő: Márton Sándor
Hullám Büfé és Fagylaltkert – Balatonmáriafürdő
képviselő: Molnár István
Pálma Cukrászda – Keszthely
képviselő: Mándi Csaba és Mándi-Fekete Fanni
Wellamari Hotel & Kézműves Fagylalt Kft. – Zamárdi
Forrás: hirbalaton.hu