A siófoki, balatonföldvári, fonyódi és a balatonfüredi vízirendőrök 20 embernek segítettek épségben partra jutni vasárnap

Szerző: dbhir.hu 2017. 08. 07. 16:58
Kategória: Hírek

A Balatonon 2017. augusztus 6-án a vízirendőrök a Balatonaliga és Balatonboglár előtti vízterületen homokpadon fennakadt vitorlásoknak segítettek, amelyek az erős hullámzás miatt nem tudtak tovább haladni.

A Badacsony előtti vízterületen az erős szél miatt leszakadtak egy hajó vitorlái és manőverezés közben a kishajó külmotorja feltekerte a kikötő köteleket, valamint a Zamárdi előtti vízterületen szintén egy vitorlás kishajó vezetője kért segítséget, aki a hajóval túl közel sodródott a parthoz és a vitorlás motorja is műszaki hibás lett.

A Balatonföldvár előtti vízterületen egy elsodródott szörfösnek, majd egy rózsaszín, flamingós gumimatracon elsodródott személynek, valamint a matracos segítségére siető szörfösnek és egy úszó személynek segítettek. 

A vízirendőrök mindenkinek segítettek épségben partra jutni. 

A mentések időszakában II. fokú viharjelzés volt érvényben már a reggeli óráktól az egész Balaton vízterületén. 

A vízirendőrök továbbra is felhívják a figyelmet arra, hogy a fürdőzők és a vízben tartózkodók biztonsága érdekében elengedhetetlenül fontos a viharjelzés!
Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Forrás: police.hu