A második balatoni területi horgászjegy dupla áron vehető meg

Szerző: dbhir.hu 2017. 06. 12. 14:23
Kategória: Hírek

A kedvező balatoni horgászási lehetőségeket is mutatja, hogy már több horgász is jelezte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) felé; már májusra kimerítette a 100 db-os kvótát, amit a balatoni éves jegyével megtarthat a darabszám-korlátozás alá eső halfajokból. Számukra a második területi jegy az eredeti ár kétszereséért váltható meg.

A halgazdálkodási társaság a honlapján a Balatoni Horgászrend 13. pontjára hivatkozik, miszerint; „A felnőtt horgász az éves területi jeggyel az év során összesen 100 db darabszám-korlátozással védett halat tarthat meg. A kvóta elérésekor a második területi jegy emelt áron váltható, harmadik jegy váltására viszont nincs lehetőség! ”

A MOHOSZ választmánya V-62/2016. számú határozatában írja elő az alábbiakat: „Annak számára, aki a helyi horgászrend engedélyezett lehetőségeként második éves területi jegyet szándékozik váltani ugyanarra a halgazdálkodási vízterületre az újabb területi jegy csak kétszeres áron adható ki.”

Ezzel az elvvel a BHN is egyetért. Indoklása szerint, aki saját maga és családja számára étkezési célból viszi haza a zsákmányát, annak elegendő éves szinten a 100 db darabszám-korlátozással védett („nemes”) hal. Akit azonban bármely más cél vezérel, azt nem szeretnénk támogatni ebben a tevékenységében.

A második területi jegy váltására kizárólag személyesen, a társaság keszthelyi vagy a siófoki ügyfélszolgálati irodájában van lehetőség, telefonos időpont egyeztetés után.

Forrás: hirbalaton.hu