A kórházért álltak ki Marcaliban

Szerző: dbhir.hu 2016. 10. 27. 12:11
Kategória: Hírek

Több ezer demonstráló állt ki a városi kórházért Marcaliban, az Európa Parkban szerdán. A tüntetést a Marcali az Otthonunk Egyesület szervezte, több civil szervezettel karöltve. A megmozdulással a helyi kórház korábban megkezdett leépítésének folytatását, az aktív osztályok bezárását szeretnék megakadályozni a résztvevők.

MTI Fotó: Varga György

A rendezvényen a szervező egyesület elnöke, Kiss Lajos és Kőrösi András titkár mellett a város polgármestere, Sütő László, valamint Kelevíz önkormányzatának vezetője, Vargáné Balatincz Krisztina és a térség országgyűlési képviselője, Móring József Attila is felszólalt.

A résztvevők azt szeretnék elérni, hogy a kórház kapja vissza a fekvőbeteg ellátás keretében az ideiglenesen szüneteltetett aktív osztályait, legyen ismét járóbeteg ellátás és jól működő sürgősségi ellátás, megfelelő számú személyzet, orvosok, ápolók, valamint a saját szakmai vezetés mellett legalább részleges gazdasági önállóság.

Egy háromgyermekes anyuka, Szabó Andrea, aki hangsúlyozta, hogy nem pártok képviseletében, hanem a családjáért, gyermekeiért aggódó édesanyaként van jelen, azt mondta: „Elkeserítő, hogy éveken át hitegettek bennünket, hogy milyen jó lesz nekünk a kaposvári megyei kórházhoz való integrálással. Évek alatt szép lassan azért bezárták a működő osztályainkat. A járó-beteg szakrendelések nagy részét úgyszintén elérhetetlenné tették a betegek számára. Hosszú várólistákat állítottak fel, ami miatt más kórházakba megy, aki teheti. „

Hozzátette: megértik, hogy a marcali kórház már nem lesz olyan, mint volt, de szeretnék, ha az alapellátás ismét elérhető lenne és megvalósulna amit eddig megígértek.

Forrás:hirbalaton.hu