A fürdőhelyek minősítése településenként részletezve

Szerző: dbhir.hu 2019. 06. 25. 07:56
Kategória: Hírek

   Folyamatosan ellenőrzi a megye területén lévő fürdőhelyek vízminőségét a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A szezon előtt lefolytatott helyszíni szemlék alapján mind a strandok vízminőségét, mind az üzemeltetés feltételeit rendben találták a szakemberek. A nyár folyamán havonta vesznek vízmintát a fürdőhelyeken. Veszprém megyében a Balatonon 64 ellenőrzött fürdőhely található.

A strandok vízminőségét általában szezononként négyszer vizsgálják az akkreditált laboratóriumokban vízminta alapján – áll a Veszprém Megyei Kormányhivatal a hirbalaton.hu-nak küldött közleményében.  Veszprém megye strandjait a Népegészségügyi Főosztály Laboratóriumi Osztálya ellenőrzi. A vízmintavétel mellett a helyszínen szemrevételezik, hogy a víz felülete tiszta-e, tavak esetében fellelhetőek-e nagyobb mennyiségben toxinokat termelő baktériumok.

A fürdővizek minősítése – uniós irányelv alapján – az aktuális és az azt megelőző három év bakteriológiai vizsgálati eredményei alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ hatáskörébe tartozik. Veszprém megye strandjai a 2015-2018-as éveket alapul véve szinte minden esetben kiváló minősítést kaptak.

A fürdőhelyek minősítése településenként részletezve az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat oldalára feltöltött adatbázisból érhető el.

Forrás: hirbalaton.hu