A Balatonnál minden együtt van egy tökéletes jeges hétvégéhez

Szerző: dbhir.hu 2017. 01. 21. 08:49
Kategória: Hírek

A következő napokban marad a hideg, továbbra sem kell tartani olvadástól, így a hétvégén ismét több ezer látogatóra készülnek a Balatonnál. A legtöbb településen kijelölt jégpálya várja a sportolni vágyókat letakarított jégfelülettel, egészségügyi szolgálattal, több helyszínen programokkal,  sportszerkölcsönzővel és illemhellyel.

  • Pénteken 30 centiméteres jégvastagságot mértek Siófok kijelölt jégpályáján, amelynek méreteit a nagy érdeklődésre való tekintettel megduplázták, így immár 300×600 méteres terület várja a korcsolyázni, szánkózni, fakutyázni vágyókat az Ezüstparton, az Arany János utca végénél.
  • Balatonföldváron szombaton pótolják a múlt héten elmaradt Jégkarnevált. 13 órától a Fesztivál térnél indulnak a sorversenyek, majd a jelmezes- korcsolyás felvonulás.
  • Kijelölt jégpálya nyílik január 21-én (szombaton) a balatonszemesi “Baba-parton”, a jobb oldali móló mellett. Hétvégenként 10-16 óráig és hétköznap délután várják a korizni, hokizni, fakutyázni vágyókat. A hétvégi jó hangulatról DJ Imi gondoskodik.
  • “HEVES JEGES” Balatonfenyvesen, a Központi Strandon – vasárnap délután 13-17 óra között party a jégen, hokipálya, korcsolyaversenyek, korcsolya-, és fakutya kölcsönzési lehetőség, forró italok, jó hangulat. A településen nincs kijelölt jégpálya, a jégen mindenki saját felelősségére tartózkodhat. Ennek ellenére a Központi Strand területén mentésre alkalmas eszközök rendelkezésre állnak.
  • Vonyarcvashegyen a Lidó Strand lesz a II. Jégszobrász Művésztelep helyszíne, a rendezvény Jégrandi néven fut.
  • Tihanyban a Belső-tavon jelöltek ki elsőként hivatalos korcsolyapályát az idei szezonban. Hétköznapokon 12.00-17.00, szombat – vasárnap: 10.00 – 17.00 óra között lehet használni a pályát.
  • Alsóörsön, a strandon szombaton tartják meg a múlt héten elmaradt „Jeges bulit”. A hagyományoknak megfelelően sportvetélkedők, forralt bor és meleg tea várja a szórakozni vágyó kicsiket és nagyokat! Az önkormányzat által szervezett rendezvényen díjazzák a  jelmezben érkezőket.
  • Balatonfüreden tökéletes a Balaton jege az Esterházy strand partjánál kialakított korcsolyapályán. 18 centiméteres a jég, ötezer négyzetméteren lehet korizni, este van világítás és zene is. A parti átöltözéshez ülőbútorokat helyeztek ki, a főbejárati épületben pedig fűtött illemhely üzemel.
  • Balatonkenesén  a Vak Bottyán Strand előtt van kijelölt, felügyelt, 50X150 méteres jégfelületen
  • Balatonvilágoson a Club Aliga előtti vízfelületen lesz Zenés Jégkarnevál  a hétvége mindkét napján.
  • Fonyódon a Panoráma strandon Fonyód Város Önkormányzatának szervezésében lesz jégkarnevál ahol sok egyéb mellett Bajzát László, a mezőkövesdi vasember jeges - vizes bemutatóját láthatja minden kedves érdeklődő.

A települések honlapjain további, részletes információt találhatnak az érdeklődők.

Forrás:www.hirbalaton.hu