60 perc sötétség a Földért a Balatonnál is

Szerző: dbhir.hu 2017. 03. 24. 14:09
Kategória: Hírek

Március 25-én, szombaton újra itt a Föld Órája! Itthon  a WWF Magyarország  a világ legnagyobb civil önkéntes akciójával idén az energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdít. A figyelemfelhíváshoz a Balaton régió több települése is csatlakozott. 

Siófokon a Városháza, a Kormányhivatal, a Városi Bíróság, Ügyészség épületének fényeit kapcsolják le 60 percre, de elsötétül egy órára a Víztorony és a Városi Könyvtár épülete is.

A Veszprém megyei Öskü Polgármesteri hivatala, az IKSZT Művelődési Ház, a Napsugár Óvoda, a Tasner Antal Általános Iskola csatlakozott a kezdeményezéshez és kapcsolja le kivilágítását szombat este. A falu és a környező települések lakóit is megszólították a helyi szervezők, akik egy közös sétára hívnak mindenkit, aki vállalja, hogy otthonában is lekapcsolja a nélkülözhető elektromos készülékeket. A résztvevők között ajándékokat sorsolnak ki.

A Zala megyei Hévíz több szállodája kapcsolódott az akcióhoz.

Tavaly 178 ország 7.000 település, összesen több mint 2,4 milliárd ember vett részt a mozgalomban, amelynek szimbóluma a 60 perces sötétség.

A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

Forrás: hirbalaton.hu