10 műszaki mentés néhány óra alatt Somogy megyében

Szerző: dbhir.hu 2016. 11. 13. 11:53
Kategória: Hírek

Hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók is a kidőlt fák eltávolításán, valamint a balesetet szenvedett járművek mentésén dolgoztok, szombaton és vasárnap hajnalban.

Balatonlellén, a Rákóczi utca egyik telkéről a szomszédos háznak dőlt egy fenyő, amelynek eltávolításához  tűzoltói segítséget kértek.

Inke és Vése között, Marcalinál és Böhönyénél is útra dőlt és veszélyesen megdőlt fák eltávolítását végezték a tűzoltók.

Somogybabod külterületén egy kidőlt fának ütközött egy személyautó és a fa betörte a jármű szélvédőjét. Az autó utasai nem sérültek meg. A kaposvári tűzoltók ledarabolták a balesetet okozó fát. A káreset helyszínétől egy kilométerrel távolabb egy újabb fa akadályozta a forgalmat, így azt is eltávolította az egység. Visz és Karád között is fa dőlt az úttestre, a forgalmi akadályt a látrányi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók szüntették meg.

Vízvár Szent István utcájában lesodródott az úttestről, kettétört egy telefonoszlopot és egy fát, majd az út menti árokba hajtott egy terepjáró szombat késő délután. A balesethez Barcsról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járművet, megszüntették az üzemanyagfolyást, továbbá a gyalogos forgalmat veszélyeztető kidőlt fát motorfűrésszel eltávolították. A gépkocsi vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Az út menti árokba csapódott egy gépkocsi Böhönyénél is, a 61-es és a 68-as főút kereszteződésében. A balesethez percek alatt kiérkeztek a település önkormányzati tűzoltói, akik áramtalanították a járművet és elvégezték a műszaki mentési munkálatokat.

Forrás:http://somogy.katasztrofavedelem.hu/