Tűzesetek az év utolsó napján Somogy megyében

Szerző: dbhir.hu 2017. 01. 01. 14:57
Kategória: Hírek

A balatonboglári és a siófoki tűzoltóknak műszaki mentéssel indult 2016 utolsó napja. Majd a nap folyamán főként kéménytüzekhez riasztották a tűzoltó egységeket Somogyban. Balatonújlakon egy lakástűznél avatkoztak be a marcali tűzoltók.

Egy eszméletlen beteg mozgatásához kérték a balatonboglári tűzoltók segítségét az év utolsó napjának reggelén, Szőlősgyörökön. Egy balatonföldvári lakos pedig elesett otthonában, s az orvos csak a siófoki tűzoltók segítségével jutott be lakásába.

Mernyén egy családi ház kéményében a lerakódott kátrány izzott be, ahogy Balatonbogláron, Kaposváron, Bőszénfán és Barcson is ez okozott ijedtséget. A lakások füsttel telítődtek, amit a tűzoltók átszellőztettek, s eltávolították a kéményből az izzó részeket. A fűtést más úton is meg tudták oldani mindegyik esetnél a lakók, így nem kellett ideiglenesen elhagyniuk otthonukat.

Balatonújlakon vélhetően a kályhából kipattanó szikra okozott tüzet egy családi házban. Meggyulladt a bútorzat, a lángokat a marcali hivatásos tűzoltók fojtották el, akik mindent berendezési tárgyat kivittek a tűzzel érintett szobából. Az egység az utómunkálatok során átvizsgálta az épületet, eloltották a még izzó-parázsló részeket és átszellőztették az ingatlant. A tűzoltók munkáját a helyszínen a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette.

Egyik tűzesetnél sem történt személyi sérülés.

Forrás:http://somogy.katasztrofavedelem.hu/