MEGNYÍLT AZ EGYNAPOS SEBÉSZET FONYÓDON

Szerző: dbhir.hu 2017. 01. 17. 17:48
Kategória: Hírek

Éltek a kapacitásbővítés adta lehetőségekkel, már végeznek szemműtéteket az egynapos sebészet műtő helyiségeiben Fonyódon. Az Egészségügyi Nonprofit Kft. fejlesztésének eddigi eredményével hétfőn ismerkedhettek meg a meghívott vendégek

Egy uniós támogatásnak köszönhetően a fonyódi Egészségügyi Nonprofit Kft. épületbővítése, felújítása, mely során az egynapos sebészet műtő helyiségeit is kialakították, már 2011-ben elkészült. Finanszírozási szerződés hiányában azonban 5 évig nem tudott működni a szolgáltatás. Tavaly májusban az OEP befogadta kapacitásbővítési kérelmet. A műtő működtetéséhez mintegy 20 millió forint értékű beruházásra volt szükség, amit saját erőből megvalósított az intézet. 2016. november 15-től már lehetőség nyílt az első szemészeti műtétek elvégzésére, mostanáig 21 páciensnek segítettek ilyen módon.

Dr. Ács Zoltán ügyvezető a hétfői eseményen köszöntet mondott a támogatásért a térség országgyűlési képviselőjének Móring József Attilának, aki a helyiek és a környékbeli településeken élők szempontjából is jelentős előrelépésnek nevezte a fejlesztéseket.

Hidvégi József fonyódi polgármester – mindezt megerősítve – hozzátette, hogy a beruházással mintegy másfélszeresére nőtt az egészségügyi kft. kapacitása. Kiemelte, hogy a szolgáltatás a fonyódi járás betegeinek helyben történő ellátását fogja biztosítani, célja nem az, hogy a marcali, vagy a kaposvári kórházakat tehermentesítse.

Forrás:www.hirbalaton.hu